2013. július 16., kedd

Selena Gomez élete

Selena Marie Gomez (Grand Prairie, Texas, 1992. július 22.[4] –) mexikói származású amerikai színésznő, énekesnő. Gomez először Gianna-ként jelent meg a Barney & Friends-ben, 2002-től 2004-ig. Ezt követően 2003-ban a Spy Kids 3-D: Game Over-ben, majd 2005-ben a Walker, Texas Ranger: Trial by Fire-ben. 2006-ban a Disney Channel sorozataiban, a Zack és Cody életében és a Hannah Montana-ban jelent meg. Ezt követően megkapta a Varázslók a Waverly helyből főszerepét, mely kereskedelmileg éppoly sikeres volt, mint a kritikusok szemszögéből. Gomez rengeteg díjat és jelölést kapott a sorozatnak köszönhetően. Ezután szerepelt még a Jonas Brothers: Living the Dream-ben (2008) és a Disney Channel Games-ben (2008). 2009-ben két filmes főszerepet is magáénak tudhatott: Hercegnő védelmi program és Varázslók a Waverly helyből – A film. Ezt követően együttesével, a Selena Gomez & the Scene-el kiadta Kiss & Tell című lemezét.




Ezt követően Selena szerepelt a Ramona and Beezus-ben, mely az Disney-n kívüli szerepei közül az elsők között volt. Együttesével kiadta második, A Year Without Rain című lemezét. 2011-ben Gomez a korábbinál nagyobb figyelmet kapott a médiától, miután bejelentette, hogy Justin Bieber-rel jár. Együtt "Jelena" néven említették őket. Gomez részt vett a Monte Carlo (2011) és The Muppets (2011) forgatásán is. 2011-ben jelent meg a formáció harmadik, When the Sun Goes Down című lemeze. Miután megjelent a kiadvány, Gomez és együttese szünetet tartottak, hogy az énekesnő színészként folytathassa karrierjét. Szerepelt a Hotel Transylvania – Ahol a szörnyek lazulnak (2012) és Spring Breakers (2013) című filmekben, utóbbi Selenát egy felnőttesebben szerepben mutatja be.

A zenei szünet ellenére Gomez már 2012 októberében elkezdett dolgozni önálló lemezén. Erről az első kislemez, a Come & Get It 2013 áprilisában jelent meg. Ezt a Slow Down követte. Mindkét dal a Stars Dance című, 2013. július 23-án megjelenő albumon kapott helyet.

Gomez énekesnői és színésznői tevékenységei mellett a jótékonykodásra is komoly figyelmet szán.




Élete:
Apja Ricardo Gomez, anyja Mandy Cornett-Teefey. Édesapja mexikói, édesanyja pedig félig olasz. Édesanyja 16 évesen szülte. Szülei 1997-ben (amikor Selena 5 éves volt) elváltak. Kiskorában New Yorkból egy kisvárosba, Grand Prairie-be költözött. Selena kishúgával és édesanyjával él Los Angelesben. Nevelőapjával, Brian Teefy-vel - akivel édesanyja 2006-ban összeházasodott - mára nagyon jó a viszonyuk. Selena UNICEF-nagykövet, a világon ő a legfiatalabb.[6][7]

Karrierjét 1999-ben, 7 évesen a Barney & Friends (Barney és barátai) című gyerekeknek szóló sorozatban kezdte, ahol két évadon keresztül játszotta Gianna szerepét. Ennek a sorozatnak a szereplőválogatásán ismerkedett meg Demi Lovatoval, akivel a legjobb barátnők voltak, amíg Demi össze nem omlott. 2003-ban egy kis szerepet kapott a Kémkölykök 3D - Game Over című filmben, majd a Walker, a texasi kopó filmváltozatában. 2006-ban megkapta Emily Grace García szerepét a Brain Zapped nevű mozifilmben.

2007-ben kezdődött a Varázslók a Waverly helyből című Disney-sorozat, amelyben Selena játssza az egyik főszereplőt Alex Russót.

2008-ban két filmben is szerepelt. Az egyik a Horton című animációs film, ahol az ő hangján szólalt meg a polgármester lánya. A másik a Los Angeles-i tündérmese folytatása, az Another Cinderella Story, ahol Drew Seeley volt a partnere. A történet Hamupipőke meséjét mutatja be, csak modern környezetben. 2009-ben elkezdődött a Hercegnő védelmi program forgatása, amiben Demi Lovatoval együtt szerepel. Szintén 2009-ben jelent meg a Varázslók a Waverly helyből filmváltozata is. 2010. július 23-án az amerikai mozikban bemutatták Selena új filmjét, a Ramona And Beezus-t. Ramonát Joey King, a 11 éves színésznő alakítja, Selena pedig Beezus szerepét kapta.

2009-ben alakította csapatát, a Selena Gomez & the Scene-t. Első albumuk, a Kiss & Tell is ebben az évben jelent meg.


2010-ben forgatta Monte Carlo című filmjét, melyet 2011. július 1-jén mutattak be. A Monte Carlo 2011-es amerikai romantikus vígjáték, amit Tom Bezucha rendezett. A forgatások 2010. május 5-én kezdődtek Budapesten. A filmben hallható Selena nagy sikerű Who Says című slágere is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése