2013. július 9., kedd

Boupne

TonyGilroy hálátlan feladatot vállalt. Egy tökéletesen lezárt univerzumot nyitott fel és próbált meg újra megtölteni élettel. Noha nem amatőrről beszélünk, hisz ő írta a Bourne-filmek forgatókönyvelt, ezúttal nehezebb dolga volt. El kellett adnia egy Bourne-filmet a címszereplő nélkül!

ősünk, Aaron Cross ugyanannak a programnak a tagja, aminek anno Jason Bourne volt. Tehát nem csak egy „szuperügynök" osztotta az igazságot, hanem többen voltak. Aaron genetikailag fejlettebb, mint egy átlagember, köszönhetően a gyógyszereknek, amiket kap. Mint ismeretes, Bourne felfedte kilétét a világ előtt, ez pedig hatalmas sajtóvisszhangot vált ki, aminek apropóján leállítják az egész „szuperügynök" programot. Eric Byer feladata, hogy felgöngyölítse az ügyet és kiiktassa a még élő ügynököket. A feladatot sikeresen teljesíti is, ám egyetlen tényezővel nem számolt: Cross okos, és élni akar!



Nehéz írni a Bourne hagyatékról. Miért? Mert úgy próbál meg önálló film lenni, hogy egyben folytatás is. Akarva-akaratlanul is összehasonlítjuk a korábbi részekkel, és nem mellesleg nagyon nehéz elvonatkoztatni, hisz rengeteg utalást és kikacsintást teszünk az elődök felé. Ezzel nincs probléma, sőt remek ötlet, de a megtekintés előtt érdemes újranézni a Bourne-trilógiát, csak hogy tisztábban lássunk. Cross karaktere kellően kidolgozott és markáns, lazán elhisszük, hogy van olyan profi, mint Bourne. Ennek ellenére sem tud úgy kibontakozni, ahogy kellene. Pedig lenne rá ideje, elvégre a játékidő több mint két órás, amit sajnos néhol erősen érezni. Jó húsz perccel hosszabb a kelleténél,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése