2013. július 9., kedd

MACKÓ KALANDJAI "Ted"

J' ohn igen népszerűtlen nyolc éves kisfiú. Nincsenek barátai, karácsonyra azonban kap egy plüssmackót, aki egyből be is lopja magát a szívébe. A kis John már csak akkor lenne boldogabb, ha újdonsült barátja életre kelne, s mint tudjuk, egy kisgyerek kívánságánál semmi sem erősebb. Azaz de, egy Apacs helikopter bazi nagy rakétákkal. No, de a lényeg az, hogy a mackó életre kel és egy örökre szóló barátság veszi kezdetét. Majd húsz évvel később azonban már nem igazán jó dolog, ha egy harmincasférfi egy Teddy mackóval lóg...

A sztori már önmagában is vicces, hisz egy élő plüssállat emberi tulajdonságokkal való felruházása minden, csak nem hétköznapi. MacFarlane stílusára nem mindenki vevő, elvégre mindenről igen konkrét és nem éppen visszafogott véleménye van. Van akinek bejön ez a harsány, polgárpukkasztó és olykor obszcén humor, de van, akiket fáraszt. A Ted esetében ugyanez a helyzet, a rendező attitűdje és látásmódja mit sem változott, így aki szereti a Family Guy humorát, bírni fogja a Vedet is.



EREDETI CÍM: Ted (2012)

HOSSZ: 106 perc MŰFAJ: vígjáték RENDEZŐ: Seth MacFarlane FORGATÓKÖNYV: Seth MacFarlane

A legnagyobb meglepetést Giovanni Ribisi okozta, de nem lövöm le a poént, hogy
 pontosan miért, legyen elég annyi, hogy zseniális a srác.
Seth MacFarlane rendezői debütálása remekül sikerült, a Ved egy szórakoztató, vicces és kellően morbid vígjáték lett. A folytatás borítékolható, hiszen a film csak az Egyesült Államokban kétszáz millió dollárt termelt, pedig korhatáros (tizenhat éven felülieknek ajánlott) alkotásról van szó! Ha tudja tartani a színvonalat és nem esik bele az önmásolók csapdájába, akkor természetesen jöhetnek Ved újabb kalandjai. Elsősorban annak ajánlott a megtekintése, aki bírja a szókimondóbb humort.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése