2013. július 10., szerda

Kritikák 2013

X-MEN: AZ ELSŐK

Soha nem gondoltam volna, hogy egy X-Men eredettörténet ekkorát tud robbanni! A történet kiváló, és még valós történelmi eseményeket is beleszőttek a cselekménybe. Magneto és X professzor szuper karakterek, és hatalmas élmény volt látni, miként barátkoznak össze és miként kerülnek szembe egymással a szemléletük miatt. Kíváncsian várom, mivel rukkolnak elő a folytatásra?

Rendező: Mathhew Vaughn Forgatókönyv: Ashley Miller, Zack Stentz, Jane Goldman, Matthew Vaughn Producer: Bryan Singer, Lauren Shuler Donner, Simon Kinberg, Gregory Goodman

Főszereplők:

James McA voy (Charles Xavier) Michael Fassbender (Eric Lehnsherr/Magneto) Jennifer Lawrence (Raven)

Kevin Bacon (Sebastian Shaw)


HA/VER
Az egyetlen kakukktojás a listán, mivel egy olyan srácról szól, akinek semmi szuperereje nincs (bár Batman és Vasember is kilóg a sorból, de szerintem érthető, mire gondolok). Dave mégis felveszi a kesztyűt és rendet rak a bűnözők közt. Ez persze bajos, hisz egy lúzer a srác, de legalább lesznek társai. 2010 egyik legszórakoztatóbb filmje, egyszerre vicces, drámai és magával ragadó.


Főszereplők:

Aaron Taylor-Johnson (Dave Lizewski/Ha/Ver) Chloe Grace Moretz (Mindy Macready / Hit-Girl) Nicholas Cage (Damon Macready/Big Daddy) Christopher Mintz-Plasse (Chris D'Amico/Red Mist



BOSSZÚÁLLÓK
Joss Whedon remek író, de nagy kérdés volt, hogy elbír-e egy ekkora horderejű produkcióval! Hogy a fenébe ne bírna? A Bosszúállók 2012 egyik legjobb filmje, ezt most aláírom. Úgy vonultat fel sok szuperhőst, hogy mindenki annyit szerepel, amennyit kell. A poénok ütnek, a látvány lenyűgöző, az utolsó fél óra pedig az egyik legepikusabb ütközet a filmtörténelemben. Ezekkel az arcokkal senki ne packázzon!

Rendező: Joss Whedon Forgatókönyv: Joss Whedon Producer: Kevin Flege

Főszereplők:

Robert Downey Jr. (Tony Stark/Vasember) Chris Hemsworth (Thor)

Chris Evans (Steve Rogers/Amerika Kapitány) Mark Ruffalo (Bruce Banner/Hulk)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése