2013. július 10., szerda

G.I. Joe - Megtorlás hónap filje


Enyhén bosszantó, mennyire megszaporodtak a Premier MoziMagazin cikkeiben az „újra", a „megint", az „ismét" és hasonló kifejezések. Akárcsak jelen írásban: tartva az általános tendenciát, ezen Hónap Filmje is egy folytatás.Lgy komplett generáció (elsősorban hímnemű tagjainak) kedvencei indulnak második bevetésre a vetítőtermekben, hogy meghódítsák az eredeti figurákkal gyerekkorukban megannyi szórakoztató délutánt eltöltött apukák fiait - és lehetőleg magukat a nosztalgiától fátyolos tekintetű faterokat is. Újra.
fogható, nem virtuális játékszerek területén sem rest keresgélni az ötlettelensége okán. Ennek megfelelően került a közelmúltban a gyöngyházfényű vászonra alakváltó robotok egész serege (Transformers 1-3) vagy a Csatahajó földönkívüliekkel lezavart csörtéje. A Hasbro játékgyártó cég termékei továbbá a szuperkatona-fi-gurák, melyek G.I. Joe néven óriási népszerűségnek örvendtek néhány évtizeddel ezelőtt. Eme bábuk élő megszemélyesítőiről szól a 2009-es G.I. Joe — A Kobra árnyéka című, Stephen Sommers rendezte nyári popcorn-mozi, mely több mint háromszáz millió dollárt kaszált.




A kommunikációs szakember Brékóval és a fegyverszakértő Kőkeménnyel Hawk tábornok parancsa értelmében □estrót, a fegyverkereskedőt szándékozik kézre keríteni, egyúttal megakadályozni, hogy a Kobra fedőnevű gonosz szervezet káoszba taszítsa bolygónkat.
A maga ligájában teljesen korrekt, habkönnyű akcióorgia lett A Kobra árnyéka, melynek főként az adja a báját, mennyire komolyan veszi magát a gyermeteg alapanyag ellenére.

Történet:A G.I. Joe-knak ezúttal nemcsak halálos ellenségükkel, a Kobrával kell felvenniük a harcot, hanem szembe kell szállniuk a létüket veszélyeztető, az USA kormányának berkein belülről jövő fenyegetéssel. Az előző epizód végén tudvalevőleg felmerült a gyanú, miszerint áruló van az elnök közelé-


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése